Insändare: Cyklister utan trafikvett

Insändare
PUBLICERAD:
Fartblinda cyklister blir en fara för såväl sig själva som andra.
Foto: Magnus Andersson/TT
Visa hänsyn för andra gång- och cykeltrafikanter.

Jag är inte den första att skriva om detta ämne! Men kanske denna insändare kan nå någon av de som känner sig träffade denna gång.

Det gäller bristen på hur man hanterar ett cykelfordon.

Jag cyklar dagligen till mitt jobb och min rutt har vissa hörn och krökar jag ska runda. Dessa har inte så mycket sikt. Men jag vet ju att jag ska hålla mig på höger sida som cyklist och jag saktar ner farten.

Tyvärr verkar det bara vara jag som har lärt mig detta, för typ dagligen så kommer någon mötande cyklist i snabb fart , som "genar" och är på fel sida , alltså på min sida av vägen. Ännu har ingen allvarlig olycka hänt på grund av att jag har låg hastighet och hinner parera.

Jag undrar, kör dessa personer även bil? Då ska de inte ha ett körkort!

Likadant när jag är ute och går. Möter hela tiden folk på min sida, vänster sida. Som i sista sekund viker av lite från mig. Varför inte gå på din vänstra sida så har vi i alla fall två meter mellan varandra i Pandemitiden?

Och jag måste bara lägga mig i den här diskussionen angående bilburen ungdom. Jag tycker det är jättebra att de har en hobby och musik älskar jag med.

Men om vi vänder det så här, när den bilburne ungdomen spelat färdigt och ska hem och sova sin snuttesömn, då kanske vi andra kan ta reda vart hen bor och köra lite skön musik med värsta basen utanför deras fönster.

Det blir väl ingen skillnad, vi gillar ju bägge musik.

Så summan av allt detta blir , tänk efter FÖRE!

Påskliljan

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.