Hoppa till huvudinnehållet

Bekräftar – succétränaren lämnar: ”Det är spelets regler”

Publicerad:
Dennis Hall lämnar Forshaga.
Dennis Hall lämnar Forshaga. Foto: HP Skoglund

Forshagas ordförande Christer Larsson bekräftar att succétränaren Dennis Hall lämnar för Hudiksvall.

Jakten på en ny tränare är i full gång.

– Såklart är det tråkigt, säger Larsson till VF-sporten.

Det var i januari som hockeynews kunde avslöja att Forshagas succétränare Dennis Hall var klar för Hudiksvall till kommande säsong. Hall var själv sparsam i kommentarerna angående uppgifterna men nu bekräftar Forshagas ordförande Christer Larsson att så är fallet.

Trots försök att behålla Hall väljer han att ta över Hudiksvall nästa säsong.

– Han lämnar för Hudiksvall, det gör han. Det är spelets regler, såklart är det tråkigt vi hade gärna jobbat vidare med honom men det här mäktade vi inte att matcha emot. Dennis har gjort ett jättebra jobb hos oss, säger Larsson.

Säsongen tog snöpligt slut i påskhelgen efter förlust på övertid mot Visby Roma i den tredje och avgörande matchen i åttondelsfinalerna. Arbetet med tränarsidan till kommande säsong är påbörjad. Samtal förs med bland andra den assisterande tränaren Andreas ”Sälen” Svensson.

– Vi för ett brett resonemang, med ”Sälen” och men nya personer. Det är ett och ett halvt år sedan vi rekryterade Dennis och den typen av rekryteringar vill vi fortsätta med.

Poängkung kan lämna

Samtal med spelartruppen förs där Larsson hoppas att mycket ska klarna inom kort. Men han räknar med att det finns intresse från fler klubbar kring många av spelarna. Förra veckan kunde VF-sporten berätta att poängkungen Viktor Lennartsson är aktuell för spel i hockeyallsvenskan.

– Det vore konstigt om det inte fanns intresse från andra klubbar kring några av spelarna. Med Viktor så får vi se vad han vill, jag vet ju att han vill framåt i karriären, samtidigt kanske han trivs bra på hemmaplan. Vi får se var det landar.

Forshagas målkung jagas av allsvenska lag: ”Har ett SHL-skott”

Att Grums åkte ur hockeyettan öppnar en del möjligheter för Forshaga. Vad gäller värvningar från just Grums har Forshaga dock velat ligga lågt.

– Det är tråkigt att de åkte ur, dels för att det var en bortamatch som var nära. Men också för att derbymatcherna är trevliga. Det är klart att det finns intressanta spelare i Grums för oss. Men vi har varit tämligen försiktiga och låter spelarna ta första steget. Det är väl inte omöjligt att någon vill spela hockeyettan där till nästa säsong.

Fokus ligger just nu på att få behålla en stomme av befintlig trupp.

– Vi har ett antal killar som har 1+1 och vi får se vad som händer. Vi vill behålla en stomme och sen komplettera med någon spelare, säger Larsson.

Artikeltaggar

Dennis HallForshaga IF IshockeyIshockey

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.