Hoppa till huvudinnehållet

Parkhallen och Folkets park är inte till salu

Publicerad:
Arvika kommun ville köpa både Folkets park, med den klassiska friluftsscenen, och Parkhallen, men nu säger andelsägarna i parkföreningen nej till försäljning.
Arvika kommun ville köpa både Folkets park, med den klassiska friluftsscenen, och Parkhallen, men nu säger andelsägarna i parkföreningen nej till försäljning. Foto: Lars Swanö

De ville bli av med Parkhallen men behålla Folkets park i Arvika.

Men nu har andelsägarna tvärvänt.

Föreningen Folkets Park Arvika avser att behålla både parkhallen och parken. Det rör sig om två fastigheter med i huvudsak parkhallen på den ena, friluftsscen, dansbana och servering på den andra.

Andelsägarna nobbar därmed kommunens förfrågan om att få överta hela anläggningen med de skulder på 2,7 miljoner som den gått i borgen för.

Föreningen vädjade ifjol till kommunen om att ta över parkhallen för att den var så dyr i drift. Andelsägarna skulle få lämna över den för den symboliska avgiften en krona.

Därefter har Arvika kommun, som VF berättat om, föreslagit att den tar över hela anläggningen. Det skulle lösa den ekonomiska krisen för parkföreningen som under de senaste tio åren fått totalt 11 190 000 kronor i föreningsstöd.

Men svaret till kommunen blev blankt nej.

Det beskedet fick kommunen i onsdags sedan det extra årsmötet den 10 mars konstaterat att förutsättningarna har förändrats i sådan grad att beslutet vid andelsägaremötet den 25 augusti ifjol måste rivas upp.

– Vi har inte tittat på det än. Jag vet bara att det har kommit en skrivelse till oss, sa kommundirektör Hans Karlsson före påskhelgen.

Enligt beskedet till Arvika kommun är inte folkparken till salu.

Parkhallen ska föreningen sälja eller hyra ut.

Enligt protokollet:

”Andelsägarna ger styrelsen i uppdrag att ta kontakt med mäklare för uthyrning eller försäljning av hela eller delar av Parken 9”

Artikeltaggar

ArvikaNyheter

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.