Hoppa till huvudinnehållet

”Med tanke på konkurrensen är vi faktiskt jättenöjda”

Publicerad:
Bores Moa Olsson på söndagens singelmixstafett i Östersund där hon slutade tia i lag med David Nykvist.
Bores Moa Olsson på söndagens singelmixstafett i Östersund där hon slutade tia i lag med David Nykvist. Foto: Per Danielsson/Projekt P

SK Bores två lag slutade femma respektive tia på söndagens singelmixstafett på SM.

– Jag och David sköt väldigt bra, säger Moa Olsson som tävlade med David Nykvist och blev tia.

– Jag tycker att vi kan vara nöjda, säger Emma Nilsson som blev femma ihop med Emil Nykvist.

Efter SM-silvret: ”En väldig revansch för mig”

På söndagen avslutades årets SM-tävlingar i Östersund med singelmixstafett 13,5 km.

20 lag med två åkare vardera stod på startlinjen varav två från SK Bore men däremot inget från Finnskoga IF eller I2 IF Karlstad.

Bores lag med Emma Nilsson och Emil Nykvist använde totalt åtta extraskott på åtta serier på skjutvallen och slutade på en femteplats.

Emma/Emil var en minut och 39 sekunder bakom Piteås lag med Hanna Öberg och Jesper Nelin som vann SM-guld före Piteås andra lag med Elvira Öberg och Peppe Femling.

– Vi satsade på att vara offensiva men det blev lite för många reservskott och det blev en femteplats. Jag tycker att vi ändå kan vara nöjda med det, säger Emma Nilsson och fortsätter:

– Sett till våra individuella prestationer var vi nog rankade där omkring. Det är kort åkning på singelmixstafett så skyttet avgör mycket. Med några reservskott mindre hade vi kanske slagits om en bronsmedalj.

Emma Nilsson från SK Bore slutade femma ihop med Emil Nykvist.
Emma Nilsson från SK Bore slutade femma ihop med Emil Nykvist. Foto: Per Danielsson/Projekt P

”Jättenöjda”

Bores andra lag med Moa Olsson och David Nykvist noterades för fem reservskott och slutade tia. Moa/David var tre och en halv minut bakom vinnarlaget.

– Med tanke på konkurrensen är vi faktiskt jättenöjda, säger Moa Olsson.

– Jag och David sköt väldigt bra. Jag tror faktiskt att vi hade bäst skytte av alla lag så det är jätteroligt.

Värmländskan Moa Olsson som är född 1998 blev 24:a i fredagens SM-sprint och i lördagens masstart slutade hon på plats 22.

– Jag är inte alls nöjd med mina individuella lopp. Jag har varit i extremt dålig form och jag har bara tävlat en tävlingshelg under den här säsongen innan SM nu. Det är svårt att komma i tävlingsform om man inte tävlar ordentligt.

Emma Nilsson blev fyra i fredagens sprint och på lördagen vann hon ett SM-silver i masstarten och kan summera en riktigt lyckad sista tävlingshelg för säsongen.

– Jag fick med mig väldigt bra kvitton individuellt och jag fick visa att jag kan mycket mer än vad jag har fått till tidigare den här säsongen, säger Nilsson.

Bores Emil Nykvist.
Bores Emil Nykvist. Foto: Per Danielsson/Projekt P

Artikeltaggar

David NykvistEmil NykvistEmma NilssonMoa OlssonMona BrorssonSK BoreSkidskytte

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.