Hoppa till huvudinnehållet

Bra val av S i Karlstad

Publicerad:
Reporter Peter Franke
Peter Franke
peter.franke@vf.se
Sofia Magnusson är sossarnas nya ordförande i Karlstad.
Sofia Magnusson är sossarnas nya ordförande i Karlstad. Foto: Håkan Strandman

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Socialdemokraterna i Karlstad har valt Sofia Magnusson till ny ordförande i arbetarekommunen. Nu börjar arbetet för att få till ett maktskifte i kommunvalet nästa höst.

För att nå dit krävs att sossarna lite oftare har motförslag till det blågröna styrets politik. Som att säga nej till ett nytt köpcentrum vid Månsberget. Flera sådana konkreta inslag behövs om det ska bli ändring i kommunledningen efter valet.

Sofia Magnusson har rätt förutsättningar att leda partiet i Karlstad. Nyss fyllda 50 år har hon en rad viktiga erfarenheter i bagaget. Hon kom in i riksdagen som 24-åring, men gick in i väggen. Det dröjde sedan 14 år innan hon gjorde comeback.

Hon är utbildad lärare och slåss för barns rättigheter, både för sin egen dotter med en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning men också för alla andra barn. Hon är en fighter som sitter som förste vice ordförande i gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden, redo för större uppdrag.

Hon säger att hon har fått det finaste uppdraget man kan få och lovar att det ska bli folkligt, festligt och högt i tak när hon tar kampen för ökad jämlikhet och minskade klyftor. Det låter bra och lovande.

Artikeltaggar

KarlstadLedareMånsbergetSocialdemokraternaSofia Magnusson