Hoppa till huvudinnehållet

Trots rekordveckan – Värmland fortsatt bland de minst coronadrabbade

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se
Grafik: Coronaläget i Värmland just nu

Förra veckan redovisades rekordmånga nya bekräftade fall av covid-19 i Region Värmland. Men trots den senaste tidens ökning av fall ligger Värmland fortsatt relativt bra till jämfört med landet i övrigt.

Förra veckan hade Region Värmland 758 nya bekräftade fall av covid-19, vilket är den hittills högsta noteringen under hela pandemin. Men även om kurvan för Värmland just nu är stigande placerar sig regionen fortsatt bland den tredjedel i landet som är minst drabbade, enligt statistik från Folkhälsomyndigheten.

Värmland har under hela pandemin varit bland de minst drabbade när det gäller antalet bekräftade fall.

På tisdagen redovisar Region Värmland 18 nya konstaterade fall av covid-19. Siffran är låg, precis som den brukar vara när det precis varit helg och eftersom det finns en viss eftersläpning i systemet.

På sjukhusen vårdas 35 personer för covid-19, vilket är en minskning med två personer sedan måndagen. Fortsatt är dock tio av dem så pass sjuka att de behöver intensivvård.

Inga nya dödsfall rapporteras. Totalt har 181 värmlänningar med covid-19 avlidit i Värmland.

Artikeltaggar

Arvika sjukhusCentralsjukhuset i KarlstadCoronavirusetTorsby sjukhusVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.