Hoppa till huvudinnehållet

Fina värmländska framgångar på Axevalla

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Mikael J Andersson vann V4-4.
Mikael J Andersson vann V4-4. Foto: Mikael Solberger

Det var gott om värmländska framgångar när Axevalla körde lunchtrav under tisdagen.

Det blev en seger och den ordnade Mikael J Andersson när han vann med The Special Man F.

Eric Martinsson-tränade The Special Man F. kunde som väntat inte försvara ledningen från sitt innerspår bakom startbilen. Snabbast ut var i stället Gateruds Kashmir, Emil Pettersson tränar, tillsammans med Morgan Ivarsson och efter den första kurvan valde Andersson att gå ut först i andraspår med The Special Man F. De två hästarna hade en hård upploppsduell och kort före mål avgjorde The Special Man F.

Tvåa från spets

Det blev även en andraplats för Mikael J Andersson med egentränade Being Jolly. Från sitt springspår kördes Being Jolly till ledningen ut ur den första kurvan men till slut fick han ge sig mot Stella Nova Race som liftat med i rygg hela vägen. I samma lopp blev det en tredjeplats för Magnus Jakobsson med Irruta Boko.

Även Kristian Lindberg hade en andraplats med en egentränad häst då Profinitif tog den placeringen i V4-2. Efter ett lopp som trea på innerspår blev det fritt fram en bit in på upploppet och Profinitif avslutade bra utan att hota vinnande Lucy Tilia. I samma lopp slutade Morgan Ivarsson fyra med Kosgi.

Redan i loppet innan hade Ivarsson slutat fyra, här med Veronica Larssons Frisco Flame.

En fjärdeplats blev det även för Jonas Moberg med Hickory Jaam i det sjätte loppet och i loppet efter slutade Jenny Jonsson Ryman-tränade Johanna Hall femma.

Artikeltaggar

AxevallaJonas MobergKristian LindbergMagnus JakobssonMikael J AnderssonMorgan IvarssonTravV4

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.