Hoppa till huvudinnehållet

Coronaläget i din kommun – här sprids smittan mest

Publicerad:
Reporter Victoria Gund
Victoria Gund
victoria.gund@vf.se

Antalet covidpatienter på sjukhusen fortsätter att öka i Värmland. Och Hagfors kommun fortsätter att märka ut sig när det gäller antalet nya bekräftade fall.

Grafik: Coronaläget i Värmland just nuVerksamhetschefen om tredje vågen: ”Kommer bli värre innan det blir bättre”

På torsdagen redovisar Region Värmland att 36 patienter vårdas för covid-19 på sjukhusen, varav nio stycken får intensivvård. Det är en ökning jämfört med föregående dygn med tre patienter på totalen, varav två på iva.

Sedan onsdagens rekordnotering av antalet nya bekräftade fall meddelar regionen dessutom ytterligare en hög dygnssiffra. Jämfört med föregående dygn har 129 nya fall av covid-19 bekräftats i Värmland.

Hagfors kommun fortsätter att märka ut sig som den kommun i Värmland som är värst drabbad av spridningen. Den senaste veckan har 118 fall bekräftats i Hagfors, vilket inte bara är högt med Värmlandsmått mätt utan även när man jämför med riket som helhet. För andra veckan rad är Hagfors den kommun i landet med näst flest konstaterade fall. Det är också en ökning jämfört med vecka 9.

Ytterligare en värmlänning har också avlidit med covid-19. Totalt har 180 personer i Värmland avlidit med covid-19 under pandemin.

Skogstam om smittspridningen: ”Vi har inte sett toppen än”

Artikeltaggar

Arvika sjukhusCentralsjukhuset i KarlstadCoronavirusetIntensivvårdTorsby sjukhusVård och omsorgVärmlands län

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.