Hoppa till huvudinnehållet

Ishallen renoveras – för tio miljoner

Publicerad:
Reporter Daniel Olausson
Daniel Olausson
daniel.olausson@vf.se
Ishallen på Munkfors arena ska få en välbehövlig renovering till ett värde om uppskattningsvis 9-10 miljoner kronor.
Ishallen på Munkfors arena ska få en välbehövlig renovering till ett värde om uppskattningsvis 9-10 miljoner kronor. Foto: Daniel Olausson

Ny sarg, grund och nytt kylsystem.

Ishallen ska få en välbehövlig renovering till en kostnad av uppskattningsvis 9-10 miljoner kronor.

Själva ishallen byggdes 1983, men isbaneanläggningen är nästan 60 år gammal och i ett nästintill akut renoveringsbehov.

– Vi är ju en anläggning som jobbar mycket mot Svenska ishockeyförbundet och vi har fått lite punkter som vi har släckt ned för att tillfälligt vara godkända när de har besiktat den, säger Vanja Persson, vd för Munkfors förenings- och konferenscenter.

Genom MFKC äger IFK Munkfors anläggningen sedan tjugo år tillbaks och efter att ha fått ett lånelöfte på upp till nio miljoner kronor från Munkfors kommun är målsättningen att vara färdig inför ishockeysäsongen 2021/22.

– Det blir en totalrenovering här med en ny sarg, och vi kommer också gjuta en ny betongplatta, säger Vanja Persson och förklarar att den befintliga grusbäddslösningen behöver uppdateras.

– Sedan slår vi även på själva hjärtat i anläggningen med kylsystemet, för det är också gammalt. Så det blir hela maskineriet.

Ny belysning

Man har sedan tidigare investerat i belysningen och går i funderingar kring huruvida även andra delar av ishallen ska få en uppfräschning.

– Vi har pratat på att det rent estetiskt skulle behöva målas lite i hallen, men inget är bestämt än, vi får se hur tid och så räcker till men på sikt ska det ju med i alla fall.

Står redo

Liksom alla andra har också Munkfors förenings- och konferenscenter påverkats av pandemin och Vanja Persson förklarar att det redan nu är bestämt att Värmlands ishockeyförbund ställer in sitt årliga sommarläger i Munkfors.

– Men de vill väldigt gärna komma tillbaka, säger hon.

– Man känner ju att när det väl börjar rulla igång igen, för det kommer det ju göra även om vi inte vet när, då kommer vi stå här med en otroligt fin anläggning.

Artikeltaggar

Bostad och byggenIFK MunkforsMunkforsMunkfors förenings- och konferenscenterSvenska IshockeyförbundetVanja PerssonVärmlands ishockeyförbund

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.