Hoppa till huvudinnehållet

Stortävlingen återvänder till Västra Ämtervik: ”Betyder jättemycket”

Publicerad:
Västra Ämtervik arrangerar en av deltävlingarna i Swedish Beach Tour 2021.
Västra Ämtervik arrangerar en av deltävlingarna i Swedish Beach Tour 2021. Foto: Ina Forsberg

För andra året i rad får Västra Ämtervik IF arrangera en deltävling i Swedish Beach Tour.

De tolv bästa dam och herrlagen kommer göra upp om rankingpoäng på den Värmländska landsbygden.

– Vi är oerhört stolta över att få den här chansen igen, säger tävlingsledaren Kari Rådström.

Det har varit på gång under en längre tid.

Men nu är det officiellt att Västra Ämtervik IF för andra året i rad får arrangera ett av stoppen i stortävlingen Swedish Beach Tour. Till skillnad mot ifjol då de åtta bästa lagen kom till spel är det i år de tolv bästa dam- och herrlagen i Sverige som gör upp om rankingpoängen i Värmland.

Turneringen är den tredje största nationellt, endast Tourfinalen och SM är större.

– Det känns jättekul att få den här bekräftelsen och kvittot på att vi gjorde ett bra jobb ifjol. Vi kom till start under svåra förhållanden förra året eftersom vi fick beskedet med kort varsel och helt utan publik eller musik. Det var väldigt speciellt men vi gjorde det bästa av situationen och tydligen var förbundet nöjda, skrattar Kari Rådström.

Hemmaspelaren får wild card

Tävlingen i Västra Ämtervik spelas den 4-6 juni där dessutom Selma Spa i Sunne kommer vara en av spelplatserna.

Precis som, förra året kommer Kari Rådström och klubbens får se den egna produkten Anniken Rådström komma till spel. Redan nu är det klart att värmländskan får ett så kallat lokalt wild card till tävlingen.

– Vi hade den möjligheten att låta henne spela oavsett vilket är jättekul. Det betyder att vi kommer få mer uppmärksamhet och samtidigt är det kul för henne att få känna hemmastödet på nytt. Detta är första gången som vi arrangerar en tävling som ger rankingpoäng och därför tror jag att hon kommer tycka om hemmaplansfördelen ännu mer.

Hoppas på publik

Vad gäller publik är det i nuläget oklart huruvida det kommer tillåtas eller inte.

Diskussioner förs med förbundet.

– Vi följer restriktionerna och hoppas kunna ta in en viss mån av publik och även se till att ha en speaker och musik på plats. Även om det till slut inte skulle vara någon publik känns det mer som en turnering när man har en speaker och musik som spelarna kan luta sig tillbaka mot, det blir mer proffsigt.

Efter fjolårets succéevenemang, som det till slut ändå blev, vill Västra Ämtervik IF lägga ribban ännu högre i år.

– Vi önskar att bland annat ha domare på samtliga matcher. Ibland får spelarna själva döma inledningsvis men i år hoppas vi kunna erbjuda alla en domare till varje match och dessutom ett minst lika bra boende som förra året. Alla ska känna sig speciella, det förtjänar dem.

Swedish Beach Tour i Västra Ämtervik är säsongens andra deltävling. Den första spelas i Habo sista helgen i maj.

Artikeltaggar

Anniken RådströmBeachvolleybollVästra Ämterviks IF

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.