Hoppa till huvudinnehållet

Misstänkt hävdar: Upplät lägenhet till knarkförvaring

Publicerad:
I ett frysfack anträffades inte mindre än 1,1 kilo amfetamin.
I ett frysfack anträffades inte mindre än 1,1 kilo amfetamin. Foto: Polisen

En ovanligt snabb färd till snabbmatsrestaurangen slutade med att polisen fann rena knarkgömman i den 32-åriga mannens lägenhet.

Själv hävdar mannen att han upplåtit bostaden till knarkförvaring åt ett par andra, i utbyte mot kokain för eget bruk.

Oavsett hur det ligger till så är det brottsligt att både bruka och inneha narkotika i Sverige. Det blev Karlstadsbon varse om i mitten av januari i år då polisen låg på lurpass i det lugna bostadsområdet.

De noterade hur mannen sladdade in på uppfarten till lägenhetshuset, gick ur, kom tillbaka och sladdade iväg mot närmaste snabbmatsrestaurang i hög hastighet. Patrullen åkte efter och stoppade mannen på parkeringen då de noterade att han uppträdde stressat och påverkat. Efter beslut om en husrannsakan i bilen fann en av poliserna en så kallad ”drinksked” med inbyggt sugrör – och med suspekt vitt pulver på.

Skriven på annan adress

Utredningen fortsatte på vad man trodde var mannens huvudsakliga adress, dock stod han skriven på en helt annan. Efter att ha hört en före detta partner visade det sig att hon hade försökt få honom att ändra folkbokföringsadressen i flera år, utan resultat, och polisen riktade åter intresset mot den första bostaden.

I ett frysfack anträffades drygt 1,1 kilo amfetamin samt lite MDMA och pregabalin. Allt narkotikaklassat. Vidare hittades en vakuum-förpackare, zippåsar, skedar med misstänkt narkotika och övriga tillbehör.

I mannens telefon hittades ett par bilder, bland annat denna där han sitter med en tjock bunt sedlar.
I mannens telefon hittades ett par bilder, bland annat denna där han sitter med en tjock bunt sedlar. Foto: Polisen

I förhör har mannen nekat till brott.

– Jag har en drogproblematik med kokain, började han berätta i ett av förhören och fortsatte:

– Vilket har fått mig till att sätta mig i en situation som jag inte är stolt över. Jag har öppnat min lägenhet som förvar i utbyte mot att jag får förse mitt beroende av kokain.

Men till vem eller vilka har mannen vägrat svara på.

Polisen har även försökt utreda eventuella kopplingar till kriminella mc-gäng, då ett antal suspekta bilder hittats i mannens telefon, men där har mannen enbart svarat inga kommentar enligt förundersökningen.

32-åringen har nu åtalats för grovt narkotikabrott, ringa narkotikabrott (påverkan) samt ringa dopningsbrott.

”Gärningen ska bedömas som grovt brott då brottet har utgjort ett led i en verksamhet som bedrivits i större omfattning och avsett en särskilt stor mängd narkotika”, skriver åklagaren Barbro Brännlund i sin stämningsansökan.

Artikeltaggar

ÅtalBrott & blåljusGrovt narkotikabrottKarlstadRinga dopningsbrottRinga narkotikabrott

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.