Hoppa till huvudinnehållet

De kvinnliga tränarna dominerade på Färjestadstravet

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Chang kom till ledningen i V4-2 och vann lätt tillsammans med Carl Johan Jepson. Det var en av två tränarsegrar för Maria Törnqvist den här dagen.
Chang kom till ledningen i V4-2 och vann lätt tillsammans med Carl Johan Jepson. Det var en av två tränarsegrar för Maria Törnqvist den här dagen. Foto: Lennart Kihlman

Fyra hästar till start och två vinster som båda kom inom V4-spelet.

Åbytränaren Maria Törnqvist hade en god lunch på Färjestad under måndagen.

De kvinnliga tränarna hade en kanondag även i övrigt när de vann hela fem av åtta lopp.

Den första av Maria Törnqvists vinnare var Chang i den andra V4-avdelningen. Från spår tre öppnade han snabbt och höll ut springspårshästarna i spetskampen.

– De fick bra träffar utifrån men vi kunde hålla spets utan att jag körde för fullt. Det var viktigt för loppet och Chang vann med huvan sparad, berättar Carl Johan Jepson.

I spets kunde han koncentrera sig på att köra mot Karls Helge som satt placerad i rygg. När Ulf Ohlsson gick ut till attack med Karls Helge in på upploppet passade Jepson på att rycka och segern blev mycket enkel.

– Chang är en jättefin häst som har haft lite bekymmer. Det har inte varit några stora grejer men vi var ner till veterinär Jonas Tornell och efter det vänt för hästen, berättar Maria Törnqvist.

Har haft otur

Den andra tränarsegern kom redan i loppet efter med Del Ray Pellini som kördes av Ulf Ohlsson. Här öppnade ledande Chef M.M. halvvarvet på 08,0 och varvet på 10,9. Det tempot var tacksamt för Del Ray Pellini, som attackerade från andra par utvändigt, en bra bit bakom Chef M.M., ut på den sista långsidan och var tuffast till slut.

– Ägarna har haft höga förhoppningar på henne så vi har matchat i tuffa sällskap men det har varit stolpe ut. Till exempel var hon ungefär två centimeter från att kvala in till Stochampionatet. Det känns som att det finns mycket utveckling kvar i henne och hon bör ha en hel del pengar kvar att tjäna, säger Törnqvist.

En annan kvinnlig tränare som tog en dubbelseger den här dagen var Katja Melko som hade sina vinnare på V5-spelet och båda kördes av Jorma Kontio.

Justice Web imponerade när han från utvändigt om ledande Yarrah Winner gick undan till en lätt seger till slut.

Jennifer Web höll ledningen från sitt innerspår och när I.D.Undeniable galopperade 100 kvar, när det stod och vägde, blev det en säker seger.

Bara du Chene vann igen

I V4-1 blev det en ny framgång för Bengt Berg och Isabell Flacking tillsammans med Bara du Chene.

Som vanligt var det Carl Johan Jepson som körde och han gav Bara du Chene ett perfekt lopp. Från femte par utvändigt kunde Bara du Chene följa med i rygg på den framförvarande favoriten Missing Tooma under slutvarvet och på upploppet avgjorde han med säker marginal. Därmed vann Jepson precis som Jorma Kontio två lopp den här dagen.

Han var för övrigt inte sämre än tvåa i något V4-lopp, men i den sista avdelningen kunde han inte med Bacchus L.I. stå emot vasst spurtande Qeen Roc med Magnus Jakobsson.

Även Ulf Ohlsson tog en dubbelseger då han spetsvann det sjunde loppet med Oskar of Sand knappt före Imperator Boko.

Det hela avslutades med seger för Sofia Aronsson-tränade Nina Ginto som kördes till spets på den första långsidan av André Eklundh.

Artikeltaggar

André EklundhCarl Johan JepsonFärjestadstravetIsabell FlackingJorma KontioMagnus JakobssonMaria TörnqvistSofia AronssonTravUlf OhlssonV4

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.