Hoppa till huvudinnehållet

Biskopsgården blir tv-studio

Publicerad:
Årets upplaga av Livet värt att leva blir en talkshow i tre delar. ”För två år sedan hade det inte ens funnits i sinnevärlden att vi skulle göra på det här sättet”, säger Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift.
Årets upplaga av Livet värt att leva blir en talkshow i tre delar. ”För två år sedan hade det inte ens funnits i sinnevärlden att vi skulle göra på det här sättet”, säger Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift. Foto: VF/TT

För andra året i rad utspelar sig Livet värt att leva på en digital arena. Nu spetsar man till det ytterligare och satsar på en talkshow med gäster som Sanna Lundell, Anna Ardin, Stella Broos och Olof Wretling.

– Hade någon sagt till mig för två år sedan att biskopsgården skulle göras om till en tv-studio, då hade jag inte trott på det, säger Sören Dalevi, biskop i Karlstads stift, som står som värd för de tre programmen som sänds den klockan 20.00 den 16, 17 och 18 mars.

Sändningarna, som programleds av Jakob Rubenson, kommer att publiceras på Svenska kyrkan Karlstads stifts webbsida och sociala medier. Avsnitten kommer även att kunna ses på VF.se, tillsammans med längre intervjuer med några av gästerna.

Tre dagar – tre teman

Tisdagens tema är ”när det inte blev som det var tänkt”. På programmet står samtal med diakonen och författaren Anna Ardin, Veckorevyns chefredaktör Irena Pozar, Pär Johansson som under träningsrunda krockade med en lastbil och gymnasieeleverna Charlie Boström och Lia Örnborn.

– Representationsvåningen gjorde sig bra som inspelningsplats för samtalen i biskopsgården. Medan de digitala mötena gjordes från mitt arbetsrum, berättar Sören Dalevi.

”Drömmen om något annat” är ledstjärnan för onsdagens program som gästas av journalisten och programledaren Sanna Lundell, klimatinfluencern Emma Sundh och Jessica Segerberg som ensam cyklade från Tumba till Tromsö. Samt Degerfors IF:s ordförande Fredrik Rakar och författaren Christian Daun.

På torsdagen ligger fokus på ”kärleken till livet”. Då medverkar skådespelaren och komikern Olof Wretling, museichefen Stella Broos, artisten Annika Thörnquist, komikern Malte Hallquist och Aftonbladets kulturchef Karin Pettersson.

– I den här märkliga tiden har blivit viktigt att ställa de här grundläggande existentiella frågorna på ett nytt sätt. Just därför fastande vi för dessa teman, som man egentligen kan summera till tro, hopp och kärlek, säger Dalevi som tillsammans med diakonen My Andrén kommer att kommentera varje avsnitt.

– För två år sedan hade det inte ens funnits i sinnevärlden att vi skulle göra Livet värt att leva på det här sättet. Men nu har vi gjort det och det känns både spännande och riktigt bra, avslutar Sören Dalevi.

Artikeltaggar

Annika ThörnquistEmma SundhFamiljFredrik RakarLivet värt att levaMalte HallquistOlof WretlingStella BroosSören Dalevi

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.