Hoppa till huvudinnehållet

Svensk stafettseger i Tjeckien

Publicerad:
Foto: Darko Bandic

Sverige slutade trea i mixedstafetten i tjeckiska Nove Mesto. Men i singelmixstafetten blev det seger. Värmländskan Linn Persson och Sebastian Samuelsson stod för varsin kanoninsats och vann före Norge.

Linn Persson stod för två stabila sträckor. På första stående skyttet hade hon lite problem och fick plocka alla tre extraskott, men löste det utan en straffrunda.

– Det var lite skakigt på första stående men jag höll ihop det med extraskotten. Det gav mig en annan känsla sedan på andrasträckan, säger Linn Persson till SVT efter loppet.

Samuelsson gav sig ut som fyra på sistasträckan, efter det näst sista skyttet var han uppe på andra plats och efter sista – trots att han behövde ett extraskott – var han fem sekunder bakom Sturla Holm Lægreid.

Det var inte tillräckligt för norrmannen.

Samuelsson tog sig snabbt upp i rygg, på målrakan tog han sig förbi och var först över mållinjen.

– Jag är jätteglad och det är en rolig tävlingsform. Det var superkul att följa ”Sebbe” när han tar upp oss till seger på slutet, säger Persson.

Även Samuelsson var nöjd med loppet.

– Jag kände att det kunde vara möjligt, och det blir väldigt inspirerande när man märker att man tar meter för meter på slutet. Nör jag kommer in i sista backen, då är det nära att man ger upp för det var en rejäl lucka. Men då står alla lagkamrater och hejar, och då fick jag lite extra krafter.

Artikeltaggar

Linn PerssonSportSverigeTjeckien

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.