Hoppa till huvudinnehållet

V75-draget utmanar favoriten trots ett svårt utgångsläge

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se

Om omgången

Det är dags för V75 på Axevalla och utan att tjata om det så ska man påminna om att banan har landets längsta upplopp vilket ökar chansen för hästarna i kön att hinna fram till seger. Omgången ser två klara favoriter som har bra segerchans. I den avslutande Gulddivisionen gör Heavy Sound och Handsome Brad intressanta årsdebuter.

Favoriterna

Maestro Crowe (V75-3) lyckades med konststycket att vinna på V75 senast trots två galopper. Dels berodde det på att banan var krävande den dagen men framför allt såklart på grund av att hästen är väldigt bra för klassen. Att distansen nu är ett halvvarv längre är en fördel för Maestro Crowe och går han felfritt så vinner han med mycket stor sannolikhet det här loppet.

Alhambra Mail (V75-4) är också hårt betrodd av spelarna och precis som Maestro Crowe tål hon att göra mycket jobb på egen hand. De två vinsterna på slutet är tagna på bra sätt och det ska vara bra chans till tredje raka. Det finns dock en häst som jag vill varna för och henne hittar ni under V75-dragen.

Condior (V75-5) har gjort två starter i Robert Berghs regi och det har slutat med lika många vinster. Båda vinsterna är tagna från ledningen och Nicklas Westerholm lär ladda för att komma till den positionen på nytt. Bra segerchans igen, men det är tuffare motstånd nu.

V75-dragen

Moon Zappa (V75-2) vann på ett bra sätt senast från ledningen. Det är en annan uppgift nu när hon ska attackera bakifrån men Moon Zappa bör absolut streckas i ett öppet lopp.

Lyx Håleryd (V75-4) är en stark spurtare som var tvåa bakom Alhambra Mail för tre starter sedan. Nu ska hon enligt anmälan tävla barfota och normalt biter hennes vassa spurt bra på det långa upploppet.

Zeolit (V75-5) har svarat för strålande insatser på slutet. Spår tolv på V75 är såklart jobbigt, men man får betalt på strecken efter det. Zeolit är bra nog för att utmana Condior om det stämmer med positionerna.

Värmlandshästar

Valkyria K. (V75-2) barfota nu, tänkbar skräll.

Amigo Racer (V75-3) väl lite streckad, kan ta en plats.

Zeta Kronos (V75-4) fick ett jobbigt utgångsläge.

Artikeltaggar

AxevallaTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.