Hoppa till huvudinnehållet

Ericsson: ”Varvar inte ner – min nya elitsatsning blir med Karlstad”

Publicerad:
Jacob Ericsson har skrivit kontrakt med Karlstad Fotboll över säsongen 2023, till Tobias Johanssons stora glädje.
Jacob Ericsson har skrivit kontrakt med Karlstad Fotboll över säsongen 2023, till Tobias Johanssons stora glädje. Foto: Johan Ekberg

Från allsvenskan – till division 1.

27 år ung flyttar Jacob Ericsson hem.

– Men jag varvar inte ner, min elitsatsning blir med Karlstad som jag förhoppningsvis med min erfarenhet kan hjälpa uppåt, säger värmlänningen.

För en snart en månad sedan avslöjade VF att Karlstadskillen Jacob Ericsson, med 178 matcher i allsvenskan och superettan på meritlistan, efter att ha lämnat allsvenska Falkenberg tränade med Karlstad.

– Jag håller dörren öppen, sa han då.

Nu är dörren stängd.

Med Jacob Ericsson innanför den, i Karlstad Fotbolls klubbstuga där bläcket torkat på det kontrakt han satt sin signatur på.

– Jag har hela tiden sett det här som ett intressant alternativ. Min hemstad, en nysatsning med två klubbar jag båda har ett förflutet i. Det här är något spännande som jag verkligen vill vara med på, säger Sommarroprodukten Jacob Ericsson.

– Nu kanske flytten hem blir tidigare än jag hade planerat, men det känns väldigt bra.

Allsvenskt intresse

Övergången fick många att höja på ögonbrynen. För det är i allsvenskan Jacob Ericsson varit bofast de senaste åren, och han berättar att intresse fanns från klubbar såväl där som i superettan och utomlands.

Men valet, det blev alltså Karlstad.

– Marknaden har varit annorlunda i år, och jag har haft vissa krav när jag letat klubb och letat efter en nytändning.

Vilka krav?

– Att det ska vara utmanade, ett äventyr. De bitarna som motiverar mig. Skönt att det äntligen är klart. Jag har haft en lång period där jag fått träna på själv, det gick bra först men i längden tröttnar man.

”Ville ha långt kontrakt”

Och något halvårskontrakt i jakt på annan klubb handlar det inte om. Tre år med Karlstad Jacob Ericsson skrivit på.

– Det var jag som ville ha ett så långt kontrakt.

Tanken är inte att alla år ska vara i division 1?

– Det är klart vi måste ha höga krav. Jag blev positivt överraskad av tränarteamet. Det är mer seriöst här än jag varit med om på flera andra ställen högre upp. Riktigt bra kvalitet.

Avslöjar: Pettersson kliver av sportchefsrollen i Karlstad Fotboll

Jacob Ericsson var bara 16 år då han lämnade Carlstad Uniteds ungdomsorganisation. I P93-laget där fanns Stefan Zarkovic, KF-mittbacken som även fanns i KBK när Ericsson ett par år senare lånades ut dit. Örgryte, Gefle, Örgryte och Falkenberg är klubbarna på den fotbollsresa som nu tagit honom hem.

Får snart barn

Klubben han kommer till, den fanns inte då han lämnade.

– Jag har väntat på det här, att det skulle bli en rejäl satsning. I stället för att ha två lag som slåss om samma spelare och sponsorer är det så tydligt nu. Kommer man till Karlstad – då ska man spela för Karlstad.

Tobias Johansson i KF:s sportgrupp ser Jacob Ericsson som en av de bästa värvningarna som gjorts i Karlstadsfotbollen.
Tobias Johansson i KF:s sportgrupp ser Jacob Ericsson som en av de bästa värvningarna som gjorts i Karlstadsfotbollen. Foto: Johan Ekberg

Med hem följer sambon Annie Linder och dottern Ellen, och när som helst i dagarna väntar paret tillökning. Vilken position de i framtiden får se pappa Jacob i på planen på återstår att se.

– Det är inte klart än. Men klubben vet om mina styrkor, de hoppas jag få visa, säger Ericsson som i allsvenskan varit vänsterbreddare men nu säkerligen kan ta en mer central roll.

”Han blir ovärderlig”

Tobias Johansson i KF:s sportgrupp bubblar av glädje över den värvning man sytt ihop.

– Jätteroligt. Det har varit på gång ett tag, men kändes i början nästan lite för bra för att vara sant. En otroligt duktig spelare, med de meriterna och i den åldern. Och han vill inte sluta spela elitfotboll, han vill göra en ny elitsatsning här, säger Johansson och fortsätter:

– Det är precis det vi vill med den här klubben. Att då få hem en Karlstadskille som Jacob ger ett extremt mervärde. Sättet han kommer bidra både på och utanför planen är ovärderligt. Och speciellt med tanke på hans ålder måste det här vara en av de bättre värvningarna som gjorts i Karlstadsfotbollen.

Drömvärvningen: Karlstad värvar från allsvenskanAllsvenskt meriterad värmlänning aktuell för KF: ”Håller dörren öppen”

Artikeltaggar

FotbollIF Karlstad FotbollJacob EricssonTobias Johansson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.