Nu passerar jag Erlander i tjänstgöringsår

Krönikor
PUBLICERAD:
Måndag 9 mars 1998 gjorde jag min första arbetsdag på Värmlands Folkblads redaktion. Det är 23 år sedan det.

Det är nästan lite svårt att greppa. 23 år är lika lång tid som Tage Erlander var statsminister i Sverige. Och lika lång tid som det tog från det Charles Darwin klev iland från HMS Beagle till dess han skrivit och gett ut ”Om arternas uppkomst”. Inga jämförelser i övrigt mellan dessa bedrifter och mina mer blygsamma murvelprestationer, förstås.

23 är också ett glatt tal, lär jag mig på Wikipedia. Trots att jag har mattelärar-gener på fädernet är jag dock inte karl nog att förklara aritmetiken bakom glada tal ordentligt. Men det har något med repetition av summan av kvadraterna att göra. Resten får ni googla.

23 är också poppis inom talmystik och enligt parodireligionen discordianism är nummer 23 basen för allt. Andra har påpekat att 23 i själva verket kan vara en förbannelse eftersom 2 delat med 3 blir 0,666 (ungefär) vilket ju starkt påminner om odjurets tal 666 i Uppenbarelseboken i Bibeln.

23 var också antalet knivhugg som dödade Julius Caesar vid sammansvärjningen på Idus martiae (15 mars) år 44 före Kristus.

Usch, det blir läskigare och läskigare ju mer man läser om talet 23. Tur att jag nu påbörjat mitt 24 år på VF.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.