Slovakiska stjärnan och jordfräsen

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Coronas sätt att förändra det normala till något helt ofattbart har vi sett oräkneliga exempel på det senaste året – på ont och gott.

Saker som var otänkbara för ett år sedan, eller bara ett halvår sedan för den delen, är plötsligt inte det.

Som att Degerfors jordfräs på mittfältet, Adam Carlén, skulle ställas mot megastjärnan Marek Hamšík med över 400 matcher i Serie A för Napoli. 100 mål har slovaken gjort för klubben också.

Fredagens nyhet om att Hamšík är på väg att ansluta till IFK Göteborg kvalificerar sig trots allt i kategorin ”saker du aldrig trodde kunde ske, men sker tack vare corona”. Det hade varit en syn att få se Hamšík på Stora Valla. Tyvärr stannar troligen slovaken fram till EM-uppehållet bara och då ställs Degerfors enbart mot IFK Göteborg på bortaplan.

Skälet till att Hamšík, bröt sitt 90 miljoner kronors kontrakt och blickat mot Sverige ska vara för att kunna spela landskamper med Slovakien. Kinas karantänregler hade omöjliggjort det att kombinera spel i Kina med landskamper.

Återigen, vi går förhoppningsvis mot något bättre, men den sista omkullkastande nyheten har vi nog inte sett.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.