Vattenskada medelst fullt förväntad klantighet

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Vis av forna teknikidiotfadäser anlitade jag en totalentreprenör när badrummet nyligen behövde blåsas ut och byggas om. Det har gått förvånansvärt bra, med ett par små undantag som bara delvis var mitt fel. Okej, mestadels. Men ingen katastrof.

Problemet uppstod istället i samband med nästa fas: korkmattorna i köket och hallen som också skulle bytas. Mattläggarn hade blott två krav: plocka ut vitvarorna i köket och skär loss de befintliga mattorna. Det sprack direkt.

Jag och kumpanen Å gav oss på diskmaskinen, och efter en lite svettig halvtimme av skruvande och baxande stod den i sovrummet. Några timmar senare ringde grannen på dörren: ”Du, det läcker från taket i källaren. Håller inte du på att renovera?”.

Min första tanke var det nyfixade badrummet, och jag hann till och med ringa rörmokarn som släppte allt och kom. Medan han var på väg slog det mig: diskmaskinen! Mycket riktigt, under diskbänken droppade det friskt från diskmaskinslangens munstycke.

Den gamla usla handfatsblandaren hade gett upp i helt fel läge. Och vi hade inte proppat slangen. Nu har jag att se fram emot fem-sex veckor av uppbrutet köksgolv och varmluftsfläkt för att torka betongen. Tjoho.

Den mest avancerade operation jag tänker ge mig på i framtiden? Att byta glödlampa. Möjligen.

Så här jobbar Värmlands Folkblad med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.