Hoppa till huvudinnehållet

Plan för mindre socialbidrag

Publicerad:
Socialnämnden i Hammarö kommun ska nu diskutera en handlingsplan för hur kostnaderna för försörjningsstöd ska minskas.
Socialnämnden i Hammarö kommun ska nu diskutera en handlingsplan för hur kostnaderna för försörjningsstöd ska minskas. Foto: Tommy Andersson

Socialnämnden på Hammarö har konstaterat att kostnaderna för försörjningsstöd, det vill säga socialbidrag, har ökat och bett förvaltningen ta fram en handlingsplan.

En sådan finns nu och den ska tas upp i nämnden på torsdag. Där konstateras att kommunen har låga socialbidragskostnader per invånare jämfört med riket och lägst i Värmland. Men också att kostnaderna har ökat och att över hälften av hushållen som fått försörjningsstöd har haft det långvarigt. Därför föreslås nu ökat fokus på stöd till egen försörjning, ökat fokus på nyanlända och integration samt ökat fokus på rehab-spår för individer med komplexa behov.

Artikeltaggar

FörsörjningsstödHammaröHammarö kommunSocialnämnderVård och omsorg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.