Hoppa till huvudinnehållet

Ny värmländsk amatörtränarseger på V75

Publicerad:
Helena Edlund och Carl Johan Jepson med Beartime efter vinsten i V75-1 på Åby.
Helena Edlund och Carl Johan Jepson med Beartime efter vinsten i V75-1 på Åby. Foto: Malin Albinsson

De värmländska amatörtränarna har haft enorma framgångar på V75 de senaste veckorna.

Den här helgen blev det ytterligare en framgång när Helena Edlund-tränade Beartime vann V75-1.

Beartime var en av två värmländska vinnare när V75 kördes på Mantorp för två veckor sedan och den här lördagen slog han till på nytt.

Mäktiga comebacken – tack vare corona: ”Var sjukt nära att sälja honom”

Från ett springspår tog Beartime ledningen och Carl Johan Jepson tilläts att öppna det första varvet på 15,9. Därmed fanns det gott om krafter kvar till slut och när Beartime avslutade med 09,8/700 meter blev många längder ner till konkurrenterna.

– Det här var verkligen jättekul. Jag vet aldrig var jag har honom, det sa jag inför senast också, eftersom jag inte kör så tuffa jobb. Det är mycket skrittande och lugna snabbjobb, han tränar aldrig snabbare än 1.30. Det får ta ett tag innan det här smälter in. Det är svårt att vinna på V75 och nu har vi fått göra det ett par gånger, sa Helena Edlund till Kanal75 efter loppet.

Beartime vann på tiden 13,2 över medeldistans och förstapriset var 125 000 kronor.

Artikeltaggar

ÅbyÅrjängÅrjängs travbanaTravV75

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.