Hoppa till huvudinnehållet

S-möte om hur kvinnor drogas och utnyttjas

Publicerad:
Narkotikapolisen Anders Stolpe ska redogöra för hur kvinnor drogas för att sedan utnyttjas sexuellt.
Narkotikapolisen Anders Stolpe ska redogöra för hur kvinnor drogas för att sedan utnyttjas sexuellt. Foto: JESSICA GOW

I Hagfors uppmärksammas Internationella kvinnodagen med fokus på ofrivillig drogning och grova sexualbrott.

Narkotikapolisen Anders Stolpe deltar i en digital aktivitet för att prata om problematiken.

Det är Socialdemokraterna i Hagfors som ordnar aktiviteten där Anders Stolpe redogör för hur det brukar gå till när kvinnor drogas ned för att sedan utnyttjas sexuellt.

Socialdemokraterna framför i ett pressmeddelande att man kräver skärpta rutiner och bättre kunskapsinhämtning hos dem som har ett ansvar och förväntas hjälpa de utsatta kvinnorna, både efter själva utnyttjandet, men också rent rättsligt.

”De funktioner i samhället som är mest aktuella är polisen, åklagarna, domstolarna, sjukvården, socialtjänsten, brottsofferverksamheten, krogen, samt försäkringsbolagen”, skriver man i pressutskicket.

Den digitala aktiviteten genomförs på måndagskvällen och innehåller dessutom musikalisk underhållning, samt en historiebeskrivning av kvinnors mångåriga kamp som lett fram till dagens situation.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHagforsInternationella kvinnodagenSexuellt ofredandeSocialdemokraternaVåldtäkt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.