Hoppa till huvudinnehållet

Han är MP-valberedningens förslag

Publicerad:
Robert Halvarsson har varit engagerad i Miljöpartiet i cirka ett decennium. Här ses han på bild i samband med en NWT-intervju härom året om Värmländska Författarsällskapet, där han är ordförande.
Robert Halvarsson har varit engagerad i Miljöpartiet i cirka ett decennium. Här ses han på bild i samband med en NWT-intervju härom året om Värmländska Författarsällskapet, där han är ordförande. Foto: Helena Karlsson

Nu har valberedningen bestämt vem de vill se som nytt manligt språkrör för Miljöpartiet i Karlstad: Robert Halvarsson.

– Det känns gôrkul! Och hedrande och smickrande, säger han.

Det var för halvannan vecka sedan som Per-Inge Lidén meddelade att han lämnar uppdraget som språkrör för Miljöpartiet i Karlstad i samband med årsmötet.

Språkrör avgår: ”Viktigt att fler får chansen”

Sedan dess har valberedningen diskuterat de tre kandidaterna som sagt att de är beredda att ta över. Förutom Robert Halvarsson även fullmäktigeledamoten Torbjörn Nilsson och partiets sammankallande i Karlstad Sebastian Örgesvik.

– Nu hade vi förmånen att ha tre väldigt bra kandidater. Då blir det lite jobbigt att välja. Man får ha många och långa diskussioner fram och tillbaka. Vi landade i det här beslutet, men sedan är det årsmötet som bestämmer, säger Lars Karlsson, sammankallande i valberedningen.

– Jag tror det kan bli tufft även för många medlemmar att välja.

– Det är en fin demokratisk tradition att det finns fler kandidater. Och jag har väldigt högt förtroende för de andra. Jag känner mig jätteglad, förväntansfull, ödmjuk och lite nervös. Jag ser spänt fram mot årsmötet, säger Robert Halvarsson.

Han är 38 år, politisk sekreterare för partiet i Karlstad och ledamot i vård- och omsorgsnämnden.

– Jag började engagera mig i Miljöpartiet för ungefär tio år sedan som vanlig medlem, gick på möten, hade åsikter och tyckte saker. Sedan har jag haft möjlighet att få prova på olika förtroendeuppdrag.

Vilka är dina hjärtefrågor?

– En är solidaritet med människor som av olika skäl har svårt att göra sin röst hörd i samhället. Det är viktigt att politiken intresserar sig inte bara för dem som lyckas i livet, utan även de som har det kämpigt. Jag har brunnit mycket för psykisk hälsa och tillgången till goda livsmöjligheter för personer som inte mår så bra.

– Det är min stora hjärtefråga jämsides med mitt miljö- och klimatengagemang. Det skulle vara jätteroligt att få utveckla det engagemanget om jag väljs till språkrör.

Miljöpartiets årsmöte äger rum på torsdag kväll, nästa vecka.

Artikeltaggar

KarlstadMiljöpartietPolitikRobert HalvarssonSebastian ÖrgesvikspråkrörTorbjörn Nilsson

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.