Inte helt hundra, Vasaloppet

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Britta Johansson Norgren går i mål på klassisk mark när hon vinner damklassen i Vasaloppet 2019. Inför årets elittävlingen kommer målgången vara flyttad bakåt 100 meter.
Foto: Ulf Palm / TT
Målgången i Vasaloppet flyttas tillbaka 100 meter. Ett nytt kapitel i idrottshistorien påbörjas därmed.

Det är inte det att jag tycker att allt borde vara som det alltid har varit. Jag känner mig trygg med att arrangörerna gjort en rimlig bedömning till varför målgången bör flyttas inför söndagens elittävlingen. (Möjligen känner jag mig lite gammal när jag tänker att jag kan säga till mina barn att ”på min tid låg faktiskt inte målgången där den gör i dag utan hundra meter ditåt”. Ser framför mig hur jag pekar ut riktningen medan jag hör deras förtjusta ”ohh” och ”ahh”.)

Men ärligt talat. Kunde det inte ha väntat ett år?

Vasaloppets målgång flyttas nämligen efter... nittionio (99) år. Gode tid, varför? Kunde den inte ha fått vara belägen på samma ställe i säg... ja, hundra år?!

– Det är en tråkig utveckling, säger den framgångsrike skidtränaren Magnar Dalen till TT, men han kritiserar främst ändringen som sådan och inte det orena tidsintervallet.

– Vi får testa och se hur detta tas emot, säger Vasaloppets vd Johan Eriksson i samma artikel.

Nåväl Johan, nu har du min åsikt i alla fall.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.