Hemma är bra men kontoret är bäst

Krönikor
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Om vikten av småpratet vid kaffemaskinen.
Foto: JESSICA GOW / TT
Hemmajobb är flexibelt och bra men kontoret är bäst.

Ibland växer nästan ilskan och irritationen ut ur fingertopparna. Det där svällande, kokande och stegrande vredet. När bägaren rinner över, ni vet.

Olyckligtvis var det en sådan dag i går, men lyckligtvis jobbade jag (för ovanlighetens skull) på kontoret. Numer börjar det ju kännas närmast exotiskt att stöta ihop med kollegor framför kaffemaskinen. Men jisses vad välgörande det småpratet kan vara.

Medan min kollega berättade hur han har ansträngt sig för att inte ta ut vårglädjen i förskott, har jag gjort det motsatta.

Under helgen planerade jag bland annat utbyggnaden av pallkrageodlingarna. Gick ”bananas” bland frösorter och installerade en drivyta med växtbelysning av diverse hopplock. Helt genomtänkt var det kanske inte att placera denna anordning i sovrummet... Men vafan, jag valde glädjen.

Och min och min kollegas korta, men väl så betydelsefulla, konversation där i köket påminde mig om just det. Åtminstone för en stund. Men ett sådant välbehövligt avbrott i vredesspiralen hade ju aldrig infunnit framför kaffebryggaren på hemmakontoret.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.