Jag ska under kniven hos en käkkirurg

Krönikor
PUBLICERAD:
I slutet av den här månaden har jag fått tid hos en käkkirurg. Då ska de operera bort en besvärande visdomstand. Den har oroat mig och tandläkarna i decennier. Nu ska den äntligen väck.

Visdomstanden vill inte växa fram och så har det förblivit. Den har bara gjort ett hål i tandköttet men vill inte växa fram. I hålet samlas skräp som ger inflammationer. Därför måste den bort. Men den sitter så dumt till att den inte går att dra bort utan måste opereras.

Det blir svårt att äta och prata efter operationen. Därför är jag ledig hela den dagen. Jag hoppas det blir bättre så jag kan jobba dagen efter.

Hålet gör oftast inte ont. Men jag får var noga med tandborstningen, annars värker det. Då får jag ta till en antiinflammatorisk kräm, corsodyl, i stället för tandkräm.

Det är inte bara det hålet som besvärar mig. Jag har ytterligare en liknande visdomstand men den bedömde käkkirurgen inte bara lika allvarlig. Jag har också flera djupa tandfickor som irriterar.

Jag tycker jag har haft värre och tätare besvär de senaste åren. I skrivande stund har jag ont och använder min corsodyl. Därför ska det bli skönt att bli av med åtminstone ett av bekymren.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.