Stjärnspäckad jazzfest med Johan Lindström från Tonbruket

Skivor
PUBLICERAD:
Johan Lindström.
Foto: Johan Bergmark
”Liksom i arbetet med Tonbruket tänjer Lindström på ramarna.”
Jazz

Johan Lindström septett

On the Asylum

(Moserobie)

Betyg: 4

Tonbruketbekanta gitarristen Johan Lindström bjuder på en stjärnspäckad jazzfest, saxofonisterna Jonas Kullhammar och Per Texas är fasta medlemmar i septetten, Sofie Livebrant och Elvis Costello har lånats in.

Liksom i arbetet med Tonbruket tänjer Lindström på ramarna, bjuder in både electronica och pop, men landar alltid i något grundmurat, underhållande och välkomnande. Som varmt akustiska och nynnande ”Echoes Across the Dunes”.

Allra trevligast tycker jag det blir när låtskrivandet är riktigt inrökt och fyrtiotalshallucinogent. ”The Prom” och ”Homeward” är typexempel, den sistnämnda med ett utsökt solo av Lindström som skulle göra M. Ward stolt.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.