Alice Cooper guidar oss genom rockhistorien

Skivor
PUBLICERAD:
Alice Cooper.
Foto: Eduardo Verdugo
”En bättre värd för denna återblick är svår att tänka sig.”
Rock

Alice Cooper

Detroit Stories

(Ear Music)

Betyg: 3

Trots att Alice Cooper knappast behöver någon närmare presentation så glöms hans långa och brokiga karriär ibland bort när vi pratar om de stora artisterna. En karriär som i dag spänner över drygt fem decennier och som nya plattan ”Detroit Stories” i mångt och mycket vill uppmärksamma begynnelsen till.

Alice Cooper och hans ursprungliga band härstammar nämligen från denna ”rockens stad”, dit producenten Bob Ezrin flyttade i början av 70-talet för att sätta den nya tuffa musiken på pränt. Nu har Bob och Alice återigen sammanstrålat och resultatet låter mer garagerock än någonsin tidigare. Den tidiga rocken, bluesrocken, punken och hårdrocken får alla plats på denna hyllning till historien, och en bättre värd för denna återblick är svår att tänka sig.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.