Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Karlstadpartiet polisanmäler allt

Publicerad:
Reporter Värmlands Folkblad
Värmlands Folkblad
redaktion@vf.se
Det är långt ifrån första gången KPL tar till polisanmälningar, poängterar Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad.
Det är långt ifrån första gången KPL tar till polisanmälningar, poängterar Per-Samuel Nisser (M), kommunstyrelsens ordförande i Karlstad. Foto: HP Skoglund

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Replik angående Karlstadpartiet Livskvalitets debattartikel, i VF 19/2.

Peter Sörensen, även känd som Karlstadpartiet Livskvalitet, är upprörd. Han tycker att den nya bänken som köpts in till Skutberget känns ditslängd, den står inte på rätt sätt. Som tur är går den att flytta. Men det räcker inte – Karlstadpartiet har polisanmält två lekplatser i samma område.

Ja, man ska följa lagen. Om fel i bygget av lekplatserna har begåtts så ska det rättas till. Metoderna med att polisanmäla saker känns dock igen från Karlstadpartiet. Redan 2018 polisanmäldes flertalet av partiets tidigare styrelsemedlemmar. Enligt Peter Sörensens egen utsago var en av anledningarna att han ansett sig vara utsatt för förtal efter att styrelsemedlemmarna kritiserat honom.

Bygget av barnens lekplatser har nu stannat upp. Det krävs dispens för att bygget ska få genomföras och det ska givetvis respekteras. Vi tycker dock att det är beklämmande att förståelse och dialog har förkastats till förmån för polisanmälningar. Kvar står ett Skutberget som Peter Sörensen benämnt som ”helig mark”. Hans vurmande för utveckling av området avtar dock så fort någon annan än han själv gör något.

I en debattartikel i VF den 19/1 påstår Peter Sörensen att det behövs en summa om cirka 350 000 kronor för att renovera motionscentralen på Skutberget. Det är siffror helt tagna ur luften för en motionscentral där själva kärnan består av Karlstadpartiet och deras bastubesök. Vi har valt att prioritera barnen och deras möjlighet till lek och lärande på Skutberget. Naturen är det bästa klassrummet man kan ha och därför har vi uppmuntrat fler skolor att komma till området och ha undervisning, antingen via Naturskolan eller i egen regi. Den delen stärker vi och kommer stärka mer framöver. Ett led i det arbetet var lekplatserna, som nu är polisanmälda av Karlstadpartiet.

En stilla förhoppning hade varit att satsningen på Skutberget skulle tas emot med öppna armar. Det skulle kunna innebära fler besökare och därmed nya generationer med minnen som lever vidare genom Karlstads historia. Istället är det ständig konfrontation och medveten oförståelse som fyller luften. Den attityden bygger inte en bättre stad, vad Sörensen än vill låta påskina.

Per-Samuel Nisser (M)

Kommunstyrelsens ordförande i Karlstad

Artikeltaggar

DebattPer-Samuel NisserSkutberget