Hoppa till huvudinnehållet

Grannar oroade inför nybyggnation på Kartberget

Publicerad:
De planerade tomterna på Kartberget har lett till reaktioner.
De planerade tomterna på Kartberget har lett till reaktioner. Foto: HP Skoglund

Boende på Kartberget är oroade inför den planerade byggnationen i området. Framförallt oroar de sig över vem som ska få bygga.

VF har tidigare skrivit om Trivselhus planer på att utöka Kartberget med ytterligare två tomter. Då handlade det om att i alla fall en av tomterna befinner sig inom strandskyddat område och att grannarna i enlighet med deras köpekontrakt inte får överklaga planerna.

Men även om grannarna inte får överklaga byggplanerna så har flera boende i området nu skickat en skrivelse till stadsbyggnadsnämnden i Karlstad, inför att nämnden ska ta ett nytt beslut i bygglovsfrågan. Den nya skrivelsen handlar inte heller om strandskyddet, utan om en oro över vem som ska få rätt att bygga på en av tomterna.

Enligt skrivelsen har det under en tidigare period bott personer i en av bostäderna som gjort området otryggt med mycket festande, nattlig trafik och hög musik. Polisen gjorde också ett av sina större narkotikatillslag i samma bostad.

Huset såldes sedan, men nu oroar sig alltså grannarna för att den personen som tidigare bott där ska flytta tillbaka till området, eftersom de anser att ett avtal erbjuder personen förtur till tomten. I skrivelsen till stadsbyggnadsnämnden skriver grannarna att ett avsteg från strandskyddet ska ”tillföra Karlstad och invånarna något positivt. I det här fallet är det precis tvärt om”.

Om skrivelsen påverkar politikernas ställningstagande återstår att se.

Grannar får inte överklaga byggplanerna

Artikeltaggar

Bostad och byggenKarlstadTrivselhus

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.