Hoppa till huvudinnehållet

Miljösatsning i Presterud får stöd

Publicerad:
– Vi har tagit ner granar och behållit lövträd i Presteruds rekreationsskog, säger Mikael Olsson.
– Vi har tagit ner granar och behållit lövträd i Presteruds rekreationsskog, säger Mikael Olsson. Foto: Mats Zetterberg

Kristinehamns kommun har under fjolåret gjort åtgärder i Presteruds skogar. Nu beviljas de 128 000 kronor i stöd för miljöinvesteringen av Skogsstyrelsen.

– Vi har tagit ner granar och behållit lövträd i Presteruds rekreationsskog. Syftet är att bevara och utveckla biologisk mångfald i skogen, säger Mikael Olsson, kommunens skogsförvaltare.

Investeringen innebar att man skulle sköta 14,8 hektarnatur- och kulturmiljö i skog, fördelat på fyra delområden. Åtgärderna var genomförda och redovisade under 2020. Kommunen skötte samtidigt ett intilliggande skogsbestånd.

Nyligen slutbesiktad

Kommuns visste redan innan att den skulle få ekonomiskt stöd. Slutbesiktningen genomförde i januari i år. Det var först efter den som pengarna betalades ut.

– Allt har gått bra i vår miljösatsning både biologist och ekonomiskt. De godkände slutbesiktningen förutom en liten del som vi inte hade åtgärdat, säger han.

Miljösatsning i Presterud

Artikeltaggar

Kristinehamns kommunMiljöPresterud

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.