Hoppa till huvudinnehållet

Karlstad Fotboll flyttar upp talang till A-laget

Publicerad:
Reporter Jonas Griberg
Jonas Griberg
jonas.griberg@vf.se
Christian Marigliano får spela division 1-fotboll kommande säsong.
Christian Marigliano får spela division 1-fotboll kommande säsong. Foto: IF Karlstad Fotboll

Via Hertzöga hamnade Christian Marigliano i Karlstad Fotboll Utveckling.

I år tar 21-åringen steget upp i A-laget.

– Det känns riktigt bra, säger värmlänningen.

Karlstad Fotboll har under försäsongen haft ett flertal provspelare på plats. Bland dem har ett gäng spelare från de egna leden fått visa upp sig.

Linus Langer och Mohammed Qassem har flyttas upp från division 2-laget sedan innan och nu får duon sällskap av backen Christian Marigliano.

– Det känns riktigt bra att ta klivet upp till IF Karlstad Fotbolls A-lag och fortsätta min utveckling. Jag tycker det känns som vi har något spännande på gång och det är kul att få vara med på den här resan, säger han till klubbens hemsida.

Marigliano startade tio av elva matcher förra säsongen i division 2 och har sedan tidigare två matcher med Karlstad BK i division 1 från 2019, innan han blev utlånad till IFK Åmål i division 2.

Sportchefen Daniel Petersson är glad över att få lyfta upp ännu en talang från utvecklingslaget.

– Han har spelat sig till en plats i A-truppen utifrån en bra fjolårssäsong kombinerat med en positiv utveckling under försäsongen i år. Bra attityd med en oerhörd vilja att utvecklas som kan räcka långt. Chrille kan användas som ytterback på båda sidor då han är bolltrygg med båda fötterna vilket ger oss fler alternativ i backlinjen.

Artikeltaggar

Daniel PetterssonFotbollIF Karlstad Fotboll

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.