Tidlös och stark drömpop med Lina Englund

Skivor
PUBLICERAD:
Lina Englund.
Foto: Jakob Sandell
”I en tid då allt ofta krampaktigt ska kläs i en story känns det lättande att lyssna på en skiva som mest av allt andas tidlösa, starka och växande låtar.”
Pop

Lina Englund

War Is Over

(Shutrick Records)

Betyg: 4

Musiken och skådespelandet går sömlöst hos Lina Englund. I slutet av nittiotalet firade hon framgångar både med långfilmen "Vinterviken" och popbandet Selfish. Tillsammans med forne Selfishkollegan David Shutrick har Englund nu filat fram solodebuten, det var på tiden.

Lina Englund har en intressant röst samt droppar de pulshöjande referenserna Chromatics och Nina Simone i presstexten. Lägger gärna till Joan as a Policewoman till dessa. I en tid då allt ofta krampaktigt ska kläs i en story känns det lättande att lyssna på en skiva som mest av allt andas tidlösa, starka och växande låtar. Kanske allra mest i öppningsspåret, som en återhållsam gammal tryckarhit.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.