Rått, klokt och kul med Ghetts

Skivor
PUBLICERAD:
Ghetts.
Foto: Adama Jalloh
”Ghetts, du hade mig ända sedan du namndroppade Nicholas Cage i ’Hop Out’! Fast sanningen är att jag fattade från första stund att det här blir bra.”
Hiphop

Ghetts

Conflict of Interest

(Warner Music)

Betyg: 4

Den brittiske grimerapparen välter allt på första majorlabelsläppet, det är inte omöjligt att betyget borde vara ännu högre. Det är rått och klokt och kul, med sinnessjukt välplacerade fraseringar, så gott som helt befriat från det autotuner-SM som pågår i vår inhemska hiphopfauna.

Det här är i en annan liga, från en artist och en scen som helt enkelt kommit längre. Bara det att ”10 000 tears” till och med drar med den gästande, i normalläge såskoppen, Ed Sheeran i segeryran är väl sensationellt nog.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.