Hoppa till huvudinnehållet

Värmländska tennistalangen prisas

Publicerad:
Emilia Hollman.
Emilia Hollman. Foto: Peter Bäcker

Svenska Tennisförbundet Väst har delat ut årets Fair Play pris 2020.

Vinnare: Emilia Hollman från Karlstads Tennisklubb.

– Jag är tacksam och glad, säger 16-åringen.

Hon har satsat mer och mer på tennisen de senaste åren och i dag tillhör Emilia Hollman en av de bästa 16-åringarna i region väst.

När Svenska Tennisförbundet Väst skulle dela ut sitt Fair Play pris 2020 stod det mellan fyra spelare.

Max Grahn, Bofors, Isa Nilsson, Falköping och Arvid Hagejärd, Mariestad.

Till sist var det Emilia Hollman som fick utmärkelsen.

– Jag blev förvånad men det kändes jättebra. Jag trodde inte att jag skulle vinna för att jag hade så starka motståndare. Jag är tacksam och glad för alla röster jag fått, säger hon till förbundets hemsida.

På sajten skriver förbundet så här:

”Emilia tillhör en av många duktiga tennisspelare som har fostrats på senare år i Karlstads Tennisklubb. Emilia inspirerar många med sitt sätt att vara både på banan och utanför. Hon bidrar på alla nivåer för tennisklubben och är ett stort föredöme för sina kompisar”.

Priset kommer att delas ut på SvTF Västs årsmöte den 27 mars. Utmärkelsen som Hollman fått är enligt henne själv ett kvitto på att hon är på rätt väg när det gäller tennisen – både som spelare och tränare.

– Jag blir ännu mer motiverad och vill göra ett bra jobb både på och utanför planen. Jag vill fortsätta sprida tennisglädje och få fler att börja spela. Det är en stor ära att ha fått en så fin utmärkelse.

Artikeltaggar

Emilia HollmanTennis

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.