Hoppa till huvudinnehållet

Tre häktade för grov narkotikasmuggling

Publicerad:
I början av februari stoppade tullpersonal flera värmlänningar med suspekt bagage. I fredags häktades de misstänkta för grov narkotikasmuggling.
I början av februari stoppade tullpersonal flera värmlänningar med suspekt bagage. I fredags häktades de misstänkta för grov narkotikasmuggling.

Tullpersonalen kom en trio värmländska män på spåren genom att öppna suspekta postförsändelser. Nu sitter tre av fyra häktade för grov narkotikasmuggling.

– Man har bedrivit spaning, säger åklagaren Stefan Wessberg.

Det var i början av februari som tullpersonalen i Malmö intresserade sig för en rad postförsändelser adresserat till två kusiner, 30- och 34 år gamla. När man öppnade breven fann man en större mängd narkotika.

– Sedan har man bedrivit spaning i samband med att de har hämtat ut de här paketen i Filipstad och Storfors och gripit dem efter det, säger Stefan Wessberg som nu leder förundersökningen.

I nuläget är han förtegen kring ärendet och kan varken säga någonting om mängd eller vilken sorts narkotika det rör sig om på grund av förundersökningssekretessen.

Nekar till allt

Männen greps vid olika tidpunkter förra tisdagen och under fredagen begärdes kusinerna plus ytterligare en man i 35-årsåldern häktade för grov narkotikasmuggling. Efter förhandlingarna kom beskedet att rätten gick på åklagarens linje och häktade samtliga på sannolika skäl, den högre misstankegraden.

– De förnekar allihopa. Den tredje har inte fått någon försändelse, utan där har vi fått reda på att han är delaktig i det här, säger Wessberg.

De inblandade från rättsväsendet misstänker däremot att mannen har organiserat det hela tillsammans med kusinerna.

– Han säger inga kommentarer på allt, de andra har sagt att de skulle ta emot ett paket men inte visste vad det innehöll.

Hur länge har man haft span på dem?

– Det har man haft sedan försändelserna stoppades där i Malmö, den fjärde februari.

Det finns ytterligare en misstänkt inblandad i ärendet, personen är dock inte begärd häktad i nuläget.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrov narkotikasmugglingHäktningarKarlstadMalmöStorforsVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.