Replik: Dags för S att tala klarspråk

Insändare
PUBLICERAD:
Muminpark på bekostnad av Karlstads friluftsnatur.
Foto: Peter Bäcker
Jo,du har nog rätt Torsten Jarnstam i din insändare (4/2) angående vansinnesidén på Skutberget gällande Muminparken.

Det verkar som att den stora kommunen Karlstad formligen vältrar sig i pengar.Man bygger idrottshallar och köpcentrum från väst till öst och snart från norr till söder i staden. Nu har man också tänkt smyga in en stor privat aktör på Skutberget på bekostnad av den bästa friluftsnatur som Karlstad har. M-politik förnekar sig aldrig. Det är svårt att förstå att ingen politiker från länet i övrigt verkar reagera när en ort i länet snor åt sig allt från utbildade ungdomar till köpkraften i hela länet på bekostnad av övriga länet. Det är rak M-politik - "allt till en och inget till resten".

Men det rimmar dåligt med uttalad S-politik - "alla skall med".Tyvärr ser Sverige ut så idag. Örebro växer så det knakar på bekostnad av övriga länet, Västerås likaså. Man kan se detta mönster genom större delen av vårt land. Landsbygden behövs bara när stadsbor skall ut och få naturupplevelser. Denna utveckling är inte ofarlig eftersom klyftorna ökar och motsättningarna likaså. Städerna vill ha landsbygdens köpkraft men inte dess utveckling.

Sund S-politik borde ligga betydligt mera till vänster. Men S vågar inte, tydligen. Kom ihåg att våra förfäder både byggde, drev och underhöll våra samhällen. Allt detta fick vår generation nästan färdigbyggt, men vi klarar inte av att driva det vidare på ett rättvist sätt utan att det kantrar till höger. Märkligt!

Vi som varit med på Sverigeskutan länge ser med bedrövelse på hur skutan ständigt dras mot höger. Våra förfäders framtidsvisioner bleknar allt mer. Om det är er mening att det så skall vara så säg det rakt ut, då vet vi.

Det är dags att våra S-politiker vaknar upp och talar klarspråk. Annars kommer nog flykten till vänster att tillta. Väljarna är inte "dumma kossor", utan kloka människor.

PS.

Jag är inte avundsjuk men jag undrar var den politiska tanken tog vägen.

B.Persson.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.