Hoppa till huvudinnehållet

Isabell Flacking om V75-vinsten: ”Helt sjukt egentligen”

Publicerad:
Reporter Mikael Solberger
Mikael Solberger
mikael.solberger@nwt.se
Henriette Larsen och Isabell Flacking tillsammans med Bara du Chene efter vinsten.
Henriette Larsen och Isabell Flacking tillsammans med Bara du Chene efter vinsten. Foto: Malin Albinsson

Det blev Henriette Larsen som vann V75 Ungdomschampions.

Hon gjorde det tillsammans med Färjestadshästen Bara du Chene som tränas av Isabell Flacking och Bengt Berg.

– Det är otroligt, vi är nästan lite i chock jag och Bengt, säger Flacking.

Bara du Chene är mycket startsnabb och från ett sjättespår bakom startbilen tog han ledningen utan problem. Den positionen ville dock inte Larsen köra i utan hon släppte till mer betrodde Lucky Truc och Victor Rosleff.

Loppets favorit Bold Heuvelland kom upp utvändigt ledaren efter ett drygt varv men han hade inte sin bästa dag och var slagen in i den sista kurvan. I samma skede var det uppenbart att det skulle stå mellan Lucky Truc och Bara du Chene och när den förstnämnde galopperade 150 kvar blev det en lätt seger för Bara du Chene.

– Det här kan jag leva länge på. Vi visste att han är bra men vi trodde inte att det skulle gå såhär bra, säger Isabell Flacking.

Och hon fortsätter om loppet.

– Det var första gången på 2 640 meter och vi var rädda för att han skulle ligga på för hårt så det blev perfekt med rygg på Rosleffs häst. Det blev lätt när Lucky Truc galopperade, men Henriette sa att det var mycket krafter kvar och hon trodde att de hade vunnit loppet ändå.

Många gratulationer

Att vinna ett travlopp är alltid stort och när vinsten kommer på V75 är det såklart ännu större.

– Vi har nog inte riktigt förstått att vi har vunnit på V75 än. Det är helt sjukt egentligen, vi som är små tränare och har heltidsjobb vid sidan av. Vi åker runt i landet med hästarna och lägger ner så fruktansvärt mycket tid. Jag tror inte många vet om hur mycket tid man lägger ner men man får så mycket tillbaka av hästarna. Det har plingat mycket i mobilen efter loppet och det är superkul.

Isabell Flacking och Bengt Berg hade en kanondag på Åby för i det sista loppet blev det andraplats för Brad Canyon med Carl Johan Jepson.

Thomas Carlsson-tränade North Dakota vann V75-4.
Thomas Carlsson-tränade North Dakota vann V75-4. Foto: Malin Albinsson

Men det var inte slut med framgångar för regionen på V75 med Bara du Chene utan i den fjärde avdelningen blev det Åmålsseger när North Dakota som tränas av Thomas Carlsson skrällde till oddset 44,79. Hon kördes av Johan Untersteiner och efter en snabbstart från spår fyra hamnade hon till slut i tredje par invändigt.

På den sista långsidan kom North Dakota ut i andra par utvändigt och efter en attack i den sista kurvan blev det en säker seger. Det här var den första V75-segern för Thomas Carlsson.

– Det är helt otroligt, jag är mållös. När jag såg att hon kunde vinna skrek jag rakt ut, kommenterade Carlsson segern värd 150 000 kronor.

Carl Johan Jepson avslutade V75-omgången genom att vinna med Daniel Persson-tränade Oxidizer. Jepson lotsade fram honom invändigt inledningsvis men efter den andra kurvan tog han positionen först i andraspår.

I utgången av den sista kurvan syntes det att den ledande favoriten Broadway Sun var slagen och Qxidizer imponerade på nytt vid en lätt seger.

Adielsson champion

Det var V75 Champions den här dagen och vann den tävlingen över de sex avdelningarna gjorde Erik Adielsson. Han vann ett av loppen när han från spets lekte hem den sjätte avdelningen med Morotai Degato som tränas av Oskar Kylin Blom.

Erik Adielsson vann V75 Champions.
Erik Adielsson vann V75 Champions. Foto: Malin Albinsson

I den första V75-avdelningen stod Princess S.W. med en på pappret småtuff uppgift med dubbla tillägg över medeldistans men Peter Untersteiners häst löste uppgiften. Efter ett lopp som sexa i andraspår hann hon fram till en knapp seger före Garca med Carl Johan Jepson via en vass spurt.

– Det ska mycket till för att man ska runda 14 hästar och det var bra gjort även om hon fick fin draghjälp, kommenterade Peter Untersteiner.

Innan V75 kördes ett kallblodslopp och här slutade Vollanfaks fyra med Jorma Kontio.

Det var ingen som lyckades att hitta alla skrällar på V75 och därmed är det jackpot på Mantorp kommande lördag.

Artikeltaggar

Carl Johan JepsonErik AdielssonIsabell FlackingPeter UntersteinerTravV75Åby

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.