Phoebe Bridgers-fyndet Claud briljerar

Skivor
PUBLICERAD:
Claud.
Foto: Angela Ricciardi
”Chicagoartisten Claud Mintz gör lofi-älskande sovrumspop med briljans och utsökta melodier.”
Indie

Claud

Super Monster

(Saddest Factory/Playground)

Betyg: 4

Ny artist på nystartad label, vi har sett det många gånger förut. Men om jag säger att etiketten Saddest Factory drivs av Phoebe Bridgers och är administrerad av Dead Oceans (Bridgers, Kevin Morby, Bright Eyes med flera), så märker ni direkt att Claud spelar i en hög liga.

Och Bridgers kunde inte haft en bättre första akt, icke-binära Chicagoartisten Claud Mintz gör lofi-älskande sovrumspop med briljans och utsökta melodier. Ordet soft spot återkommer både i låten med samma titel och i den efterföljande ”In or In Between”. Visst är det musik man får ett gott öga till, som den Teddybears STHLM-osande singeln ”Gold” eller hittiga ”Overnight”.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.