Mona Masrour är helt utan mottävlare i svensk r’n’b

Skivor
PUBLICERAD:
Mona Masrour.
Foto: Pressbild
”Mona Masrours flow och tonträff är här helt utan mottävlare i svensk r’n’b.”
R’n’b

Mona Masrour

Scener

(Nisj)

Betyg: 4

Att Nisj, som producerat bland andra Silvana Imam och Erik Lundin, har suttit bakom spakarna under inspelningen av ”Scener” skvallrar om att Mona Masrour inte är en talang i mängden. Det gör också tiden som projektet har fått ta. Solnatjejen var bara 17 år när projektet inleddes; nu är hon 21.

Tio låtar på fyra år motsvarar 146 dagar åt varje spår. Det verkar inte otroligt. Mona Masrours flow och tonträff är här helt utan mottävlare i svensk r’n’b, och ”Scener” så omsorgsfullt producerad att man njuter lika mycket av finesserna i beatsen som av hennes poesi.

Särskild tjuskraft har tvåduetter med Malmörappare: ”Fånga mig en gång till” (Mazzo) och ”Tar d på mig” (Guleed).

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.