Hoppa till huvudinnehållet

Anders Boson rör sig andlöst genom låtarna

Publicerad:
Anders Boson
Anders Boson Foto: Pressbild

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

”Jag kan inte påminna mig när jag senast hörde så finstämt ensemblespel, där alla totalt anammat den musikaliska grundidén.”

Jazz

Anders Boson Jazz Ensemble

Kärleken

(Hoob records)

Betyg: 4

Anders Boson spelar trumpet och sjunger med exakt lyhördhet. Tillsammans med trio och två blåsare rör han sig andlöst och självklart genom de starka låtarna.

Tidigare album har lutat mer åt pop och soul, där hans ljusa röst lämnat bestående intryck. Nu är anslaget jazzigare enligt principen att ingenting slår en snygg melodi. Jag kan inte påminna mig när jag senast hörde så finstämt ensemblespel, där alla totalt anammat den musikaliska grundidén.

Slutresultatet är ett musikaliskt hantverk av högsta klass, med två suveräna covers – Carla Bleys ”Lawns” och Bon Ivers ”Blindsided” – som Anders Boson matchar med egna kompositioner av samma kaliber.

Artikeltaggar

Skivor