Hoppa till huvudinnehållet

Fortsatt utredning kring dödsolyckan i Persberg

Publicerad:
Utredningen av dödsolyckan i Persberg pågår än, berättar Magnus Clase, kammaråklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål. Foto: Peter Bäcker

En dryg månad har gått sedan tvåbarnspappan Thomas Blåder, 54, förolyckades på sitt arbete. Utredningen är i ett fortsatt intensivt skede i jakten på svar.

– Utredningen av dödsolyckan i Persberg pågår än och jag har därför inte fattat något beslut än, säger Magnus Clase, kammaråklagare på Riksenheten för miljö- och arbetsmiljömål.

Han berättar att polisen har gjort några förhör och fler återstår. Utredningsåtgärder som tar tid och Clase tror inte den kommer att bli klar förrän tidigast om ett par veckor eller en månad.

Tvåbarnspappan och rallyföraren Thomas Blåder, 54, var en av veteranerna på kalkförädlingsföretaget Omya i Persberg. För en månad sedan föll han minst 15 meter i företagets silo och omkom. Polisen har startat en utredning för att försöka få svar på vad som hände och varför.

Sambon om förolyckade Thomas Blåder: "En fantastisk man"Man föll ner i silo på arbetsplats

Artikeltaggar

Brott & blåljusFilipstads kommunPersberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.