Hoppa till huvudinnehållet

Degerfors psykning: ”Har en bättre trupp och ett bättre lag”

Publicerad:
Degerfors späder på brasan inför vårens derby på Stora Valla. Foto: Värmlands Folkblad/ TT

Degerfors förlorade försäsongspremiären mot Örebro SK med 0–1 efter ett sent mål av Närkelaget.

Men inför den allsvenska starten passar värmlänningarna på att skicka en hälsning till värsta konkurrenten.

– Vi har en bättre trupp och är ett bättre lag, säger Victor Edvardsen.

Det är i en intervju med Sportbladet som Victor Edvardsen, Oliver Ekroth, Christos Gravius och Sargon Abraham får svara på frågor kring rivalmötet med Örebro.

Rivaliteten och prestigen mellan DIF och ÖSK gör sig än mer påmind denna säsong då lagen spelar i samma serie. Redan i första matchen på försäsongen fick vi ett smakprov på hur det kan komma att se ut till våren.

Den 16 maj möts klubbarna på Stora Valla i säsongens första derby. Men redan nu passar Degerforsspelarna på att skicka en hint till Närkeklubben.

– Det känns som att vi har ett bättre eget spel om man jämför med ÖSK. Vi är mer tydliga i vår spelidé och har varit det under många år. Vi vet vad vi vill göra. Med det i ryggen så kommer vi göra en bra säsong, även om jag inte vet om den kommer bli bättre än Örebros, säger Oliver Ekroth till Sportbladet och fortsätter:

– Rivaliteten är stark så det ska bli kul att då spela seriematch mot ÖSK. Det vore otroligt om vi fick publik på de matcherna.

”Har en bättre trupp”

Degerfors lagkapten får medhåll av Victor Edvardsen som inte är rädd för att hålla tillbaka orden.

– Vi har en bättre trupp än Örebro. Vi är bättre som lag än Örebro. De har gått på inlånade spelare och sånt som de kanske inte får tillbaka. Då blir det tufft. Dessutom har deras klart bästa spelare lämnat, att Nahir Besara försvinner är ett stort tapp för ÖSK. Jag vet att rivaliteten är stor mellan klubbarna och i år kommer det bli på allvar när vi möts i allsvenskan.

Abraham vill bidra

Trots att det blev uddamålsförlust i den senaste träningsmatchen var det ändå positiva tongångar i DIF som anser sig ha varit förtjänta med minst ett oavgjort resultat.

Hemvändande Sargon Abraham var en av spelarna som imponerades över försäsongsmatchen på Behrn Arena.

– Vi borde ha vunnit träningsmatchen, säger anfallaren som tillsammans med Johan Bertilsson tippas vara den spelare som ska vinna den interna skytteligan.

– Jag har stora möjligheter att göra mycket poäng. Jag tycker själv att jag har den kvalitén som krävs. I år ska jag bevisa att jag kan göra många mål och assist i allsvenskan.

”En stor fördel”

Mittfältaren Christos Gravius är övertygad om att Degerfors kommer kunna hota Örebro på allvar när allsvenskan startar.

Stockholmskillen berättar varför Rödvitt kommer gå segrande i de kommande derbymatcherna.

– Vi spelar en bättre fotboll. Vi kan göra det väldigt bra i allsvenskan, tror jag. Vi får spela vårt spel och har en bra kontinuitet i truppen. Det gör oss samspelta vilket är en stor fördel. Men framförallt... Vi är ett bättre lag.

Artikeltaggar

Christos GraviusDegerfors IF HerrFotbollOliver EkrothÖrebro SKSargon AbrahamVictor Edvardsen

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.