Hoppa till huvudinnehållet

Företagare och ex-medlem i Bandidos döms i hovrätten

Publicerad:
28-åringen och 46-åringen snortade knark och diskuterade vapenaffärer, allt fångades på film.
28-åringen och 46-åringen snortade knark och diskuterade vapenaffärer, allt fångades på film. Foto: Polisen

Företagaren och hans vän fastnade på övervakningskamerorna när de gjorde upp om vapen- och drogaffärer.

Hovrätten fastställer nu deras fängelsestraff.

Vänner döms för omfattande vapen- och droginnehavÖvervakningskameror avslöjade omfattande drog- och vapenaffärer

Det var i juni förra året som en polispatrull valde att stoppa en suspekt bil med förare. Det blev startskottet på en härva som nystades upp, fylld av droger, vapen och kopplingar till Bandidos.

Vid en husrannsakan fann man drygt tre kilo amfetamin och vapen, på övervakningsfilmer vid två lokaler som föraren, en 46-årig företagare, ägde syns både han och hans 28-åriga göra upp affärer och begå brott.

Filmerna blev också viktig bevisning när huvudförhandlingen hölls mot männen. Värmlands tingsrätt dömde företagaren till fängelse i fem och ett halvt år för grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Vännen fick fem år.

Domarna överklagades till hovrätten som nu fastställer tingsrättens dom. Männen ska stanna kvar i häktet i väntan på att börja avtjäna straffet på anstalt.

Artikeltaggar

BandidosBrott & blåljusDomarFängelseHovrättenKarlstadVärmlands tingsrätt

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.