Oväntat inspirerat med Weezer

Skivor
PUBLICERAD:
Rivers Cuomo i Weezer.
Foto: Leo Correa
“Det modigaste från Weezer på snart ett kvartssekel.”
Pop

Weezer

Ok Human

(Crush Music/Atlantic)

Betyg: 3

Weezer hade varit ett annat band om bara den explosiva ”Pinkerton” (1996) getts ett varmare mottagande. Sårad svor sångaren Rivers Cuomo att framöver göra mer renodlad pop, samt att aldrig mer klä av sig naken i texterna.

Lyrikmässigt är ”Ok human” med sina epos om skärmtid och matte inget undantag. Musikaliskt, däremot, är detta det modigaste från Weezer på snart ett kvartssekel. Harmonierna i låtar som ”Aloo Gobi” och ”Numbers” – luftiga, kufiga, tidlösa – har något Beach Boyskt över sig, vilket förstärks av att de distade gitarrerna fått lämna plats åt en kammarorkester på 38 musiker. En rockad som betyder att Cuomo äntligen har ledsnat på sin formel? Hoppas går ju.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.