Insändare: Glädje över centralt sommarcafé

Insändare
PUBLICERAD:
Förslaget om ett sommarcafé i parken framför Tingvallagymnasiet har förts fram av Peter Sörensen, Karlstadpartiet Livskvalitet.
Foto: VF arkiv
Trevligt att kommunen funderar på att återuppliva det tidigare under 1950- och 1960-talen så populära sommarcaféet i parken framför Tingvallagymnasiet.

Caféet drevs av Jernbergs Konditori, som låg alldeles i närheten på andra sidan i Tingvallagatsbacken – där nu företaget Sandys är beläget. Servitriserna sprang tvärs över gatan med sina brickor och annat som hörde till serveringen. Man hade även en liten disk i nordöstra hörnet av parken. Den lilla grinden i staketet finns fortfarande kvar sedan denna tid.

Undertecknad besökte i sin ungdom ofta denna servering och avnjöt en kopp kaffe med delikat wienerbröd eller bakelse - och kunde som trafikintresserad samtidigt glädjas åt alla de olika buss- och bilmodeller som passerade förbi på Östra Torggatan.

Detta var en mycket omtyckt servering, vilken tyvärr upphörde i samband med att även anrika Jernbergs Konditori gick i graven. Det vore en dröm att kanske återigen få ta sig en kaffe med bakelse där, varför inte redan kommande sommar? Hoppas att få återuppleva detta innan pågående covid-19-pandemi tagit kål på oss alla...

Lars Lindskog

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.