Insändare: Dyrt avsked för skattebetalare i Eda

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Håkan Strandman

Så fick då Eda kommuns skattebetalare notan för en kommunchefs inkompetens som bottnar i att han inte kunde erkänna att en kvinna kan mer och dessutom vågar säga ifrån.

Det är sorgligt, och dyrt, att en äldre man utan adekvat utbildning med dålig kunskap och totalt bristfälligt ledarskap som härrör från en svunnen tid kryddad med militär bakgrund ska få köra en mycket väl fungerande personalavdelning i botten. Noterbart är att samtliga på avdelningen var kvinnor, detta hade aldrig hänt om det hade varit män. Snart finns ingen kvar på avdelningen flera är sjuka, har sagt upp sig eller är på väg att lämna skeppet så fort de kan.

Att kostnaden blev så hög är bara ett bevis på att det inte fanns några legitima skäl för uppsägningen, ingen arbetsgivare betalar 2,5 miljoner om man har skäl för en uppsägning för det kan det ju finnas ibland, då kanske det kostar tre månader, så var fallet bevisligen inte här.

Hoppas bara att de politiker som inget sagt ännu reser sina krökta ryggar och säger ifrån även om det för detta fallet är försent men syndaren kan ju fortfarande straffas. De politiker som satt i au är nog förtappade och inget att hoppas på förutom Hans Nilsson som hela tiden försökt stå upp för rättvisan, hoppas den segrar till slut.

Skattebetalare i Eda

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.