Farmer Dave saknar det riktiga klöset

Musik
PUBLICERAD:
Farmer Dave Scher.
Foto: Pressbild

“I stort kan jag dock tycka att den avslappnade attityden tas på lite för stort allvar.“

Indie/psych

Farmer Dave & The Wizards of the West

Farmer Dave & The Wizards of the West
(Big Potato Record)
Betyg: 3

Farmer Dave Scher må vara en doldis, men hans meritförteckning och produktivitet är imponerande. Inte bara är han gammal medlem i Beachwood Sparks och All Night Radio, han har även turnerat med de flesta; Jenny Lewis, Kurt Vile, Cass McCombs är bara några exempel.

Det egna soloprojektet landar i en mix av psykedelia, americana och surf. Albumet avslutas också med en luftig cover av Surfaris instrumentalhit ”Wipe Out”. Allra bäst är ”Cave Walls” som är både poppig och storslagen och snuddar soundet hos Flaming Lips och Spiritualized.

I stort kan jag dock tycka att den avslappnade attityden tas på lite för stort allvar, hade gärna hört mer klös.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.