Danskarna i Yung blir för lagom

Musik
PUBLICERAD:
Yung.
Foto: Daniel Hjorth
“Trots att mycket stämmer är det inte många spår som är mer än lagom drabbande.“
Indierock

Yung

Ongoing Dispute
(PNKSLM)
Betyg: 3

Den pågående tvist som gett namn till Yungs andra album är den som har sitt ursprung i medlemmarnas egna dynamik. Deras olika musikaliska referenser rör sig mellan 80-talspop, kraut, hardcore och metal och att skaran skulle få ihop en uppföljare till debuten ”A Youthful Dream” var inte självklart.

Men på något sätt har de smält samman sina viljor. Soundet är mestadels lugnare än tidigare och inledande ”Autobiography” är nog så nära studsande pop de annars så hårt bankande danskarna någonsin varit.

Trots att mycket stämmer är det inte många spår som är mer än lagom drabbande. Undantaget är ”Friends On Ice”, en känslosam kärlekssång där varje fragment, allt från postpunk-trummorna till den klagande tonen i sången, snyggt sitter där de ska.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.