Hoppa till huvudinnehållet

Efter grova rånet i Vålberg – man häktad

Publicerad:
Reporter Sophia Jiglind
Sophia Jiglind
sophia.jiglind@vf.se
Foto: Johan Nilsson/TT

När mannen öppnade dörren till sin bostad i Vålberg stod flera maskerade gärningsmän utanför. Därefter blev han rånad, hotad med kniv och av med sin mobiltelefon.

På måndagsförmiddagen begärdes en man häktad misstänkt för brottet.

Man utsatt för knivrån i sitt hem

Det var vid 22-tiden den 9 december som flera personer trängde sig in hos mannen på en adress i Vålberg. Enligt uppgifter till polisen ska männen ha varit maskerade och beväpnade med minst en kniv – och även utsatt bostadsägaren för våld.

De stal med sig kontanter, en dator, mediciner samt mannens mobiltelefon. Allt till ett större värde.

– Han har ropat rakt ut, så det var en granne som hörde honom och larmade, sa Kenneth Johannesson, vakthavande befäl vid polisen i Bergslagen, samma natt.

Nu, mer än en månad efter händelsen har polisen fått tag i en av de misstänkta gärningsmännen. Mannen, en 24-årig man från en mindre ort utanför Karlstad, greps den 15 januari misstänkt för grovt rån och begärdes på måndagen häktad.

Häktningsförhandlingen äger rum under dagen.

Texten uppdateras.

Artikeltaggar

Brott & blåljusHäktningarKenneth JohannessonVålberg

Så här jobbar VF med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.